FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 24. kolovoza

Autor: smar
ZAGREB, 23. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 24. kolovoza:

VARAŽDIN - Pet varaždinskih škola i učenički dom, kao naručitelji energetskih usluga, potpisat će prvi Ugovor o energetskom učinku iz Programa energetske obnove zgrada javnog sektora s pružateljem energetskih usluga tvrtkom Reflex Zagreb d.o.o., Varaždinskom županijom i Centrom za praćenje poslovanja energetskog sektora investicija. Vrijednost investicija je 16,4 milijuna kuna, a sredstva za financiranje energetske obnove zgrada osigurala je Hrvatska banka za obnovu i razvitak kroz svoju kreditnu liniju (8,30 sati, Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5). Potpisivanju će nazočiti i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko te župan Predrag Štromar. Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije.

RIJEKA/PAZIN - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u sklopu posjeta Rijeci obići će rekonstruiranu i dograđenu Osnovnu školu "Srdoči" (9 sati, Ulica Ante Modrušana 33). Nakon toga će se u Pazinu susresti s članovima Udruge mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić", koji od 19. do 26. kolovoza u tom istarskom gradu kao svoj glavni projekt organiziraju Ljetni kamp mladih matematičara (11 sati, Pazinski kolegij, Ulica Jurja Dobrile 6).

VARAŽDIN - Otvaranje 14. Špancirfesta festivalskim vatrometom (21 sat). Špancirfest će do 2. rujna ponuditi više od 250 programa: koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i kreativnih radionica za sve generacije. Festivalski glazbeni program odvijat će se na pozornicama na Trgu kralja Tomislava, Stančićevom trgu, kod Starog grada i varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, a ove će godine nastupiti, među ostalima, Leningrad Cowboys, Kiril Džajkovski, Perpetuum Jazzile, The Bambi Molesters, Nola, Marko Tolja, Gustafi, Klapa Cambi, Edo Maajka, Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Svadbas, Josipa Lisac te Flogging Molly, koji će zatvoriti Špancirfest. Šetači će moći uživati i u bogatoj ponudi oko 150 izlagača, u gastronomskoj ponudi ugostitelja te u brojnim popratnim sadržajima.

SVETI ROK - Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković održat će sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima priobalja (10 sati, prostorije DVD-a Velebit - Lovinac, Sveti Rok 2). Tema sastanka je provođenje Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za 2012. i analiza aktualnog stanja na požarištima. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Konferencija za novinare Novog sindikata na kojoj će predsjednik Mario Iveković i glavni tajnik Tomislav Kiš izvijestiti javnost o razlozima i ciljevima prosvjednog okupljanja pirotehničara koje će se održati u Zadru u subotu, 25. kolovoza (11 sati, Park Stara Trešnjevka 2, dvorana 314).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Duška Gerić Koren

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn/ydger

An unhandled error has occurred. Reload 🗙