FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 18. rujna

Autor: dsta
ZAGREB, 18. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 18. rujna.

DUBROVNIK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Europska investicijska banka (EIB) potpisat će ugovor o zajmu za financiranje malog i srednjeg poduzetništva te srednje kapitaliziranih poduzeća u iznosu do 100 milijuna eura. Ugovor će se potpisati u Dubrovniku, gdje će se ujedno, po prvi put u Hrvatskoj, održati sjednica Odbora direktora Europske investicijske banke (13,00 sati, Hotel Excelsior, Frane Supila 12).

ZAGREB - U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja održat će se brifing s novinarima o početku uklanjanja bespravno sagrađenih građevina. Nakon brifinga predviđene su izjave za novinare (11,00 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Republike Austrije 20).

ZAGREB - Drugi sastanak Zdravka Rogića i Franca Arhara, financijskih stručnjaka koje su imenovale vlade Hrvatske i Slovenije radi pripreme prijedloga za rješenje problema u vezi s deviznom štednjom kod bivše glavne filijale Ljubljanske banke u Zagrebu, održat će se u Vili Prekrižje u Zagrebu. Na prvom sastanku, održanom krajem kolovoza u Otočcu ob Krki, Rogić i Arhar su najavili da će napraviti detaljnu inventuru svih dosadašnjih događaja vezanih za pitanje duga Ljubljanske banke hrvatskim štedišama te nakon toga ponuditi rješenje koje bi trebalo zadovoljiti obje strane. (12,00 sati, Vila Prekrižje. Novinari i snimatelji trebaju doći do 11,30 sati).

ZAGREB - Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održat će se završnica ovogodišnjeg ciklusa akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" sudjelovat će oko 400 izlagača. Akcija "Kupujmo hrvatsko" provodi se već 15 godina i cilj joj je promovirati kvalitetne domaće proizvode i pridonijeti povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. (od 9,00 do 17,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Koordinacija samostalnih sindikata radnika TŽV Gredelj najavila je prosvjedni skup radnika te tvrtke pod nazivom "Za spas Gredelja". Nekoliko stotina radnika TŽV Gredelj prošloga je tjedna poručilo upravi, vlasniku tvrtke HŽ Holdingu i Vladi da se ne mire s mogućnošću otpuštanja više od 700 radnika i da će se tome oduprijeti organizacijom štrajkova i prosvjeda. Gredelj bi, prema planovima uprave i vlasnika, trebao biti podijeljen na dva društva - Gradnju vozila i Tehničke servise. U te dvije tvrtke trebalo bi, po sindikalnim informacijama, od današnjih 1.465 ostati zaposleno oko 700 radnika. Prosvjedni skup će se održati od 12 do 13 sati ispred upravne zgrade u krugu tvornice.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙