FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio hokejski spektakl Arena Ice Fever Pula MMXII

Autor: dduk
ZAGREB, 16. rujna 2012. (Hina) - Pobjedom Medveščaka nad Vienna Capitalsima 4:1, u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni večeras je završio jedinstveni sportski spektakl Arena Ice Fever Pula MMXII, u kojem su hokejaši postali svojevrsni gladijatori novog doba.

U režiji zagrebačkog hokejskog kluba Medveščaka i njegovih partnera, trodnevni sportski susreti u antičkom amfiteatru pripremljeni su u povijesnom stilu staroga Rima. Tribine i navijačke zone za publiku nosili su rimske nazive, sam događaj u nazivu ima rimsku brojku, a regionalna EBEL liga dala je dopuštenje svim trima klubovima - Medveščaku, Olimpiji i Vienna Capitalsima, da za ovu prigodu pripreme poseban dres koji grafikama asocira na uniforme rimskih vojnika.

Poseban kuriozitet okršajima na ledu Arena Ice Fevera primjerenima zimskom dobu, dala je činjenica da su se, uz fascinantan ugođaj antičke građevine, odigravali u ljetnim večerima pod otvorenim nebom primorskog grada na Mediteranu.

Upravo to zamalo je upropastilo spektakl i nanijelo blamažu organizatoru, zbog čega je čak i predsjednik Medveščaka Damir Gojanović gotovo požalio što se klub upustio u taj poduhvat.

Nepredvidiva majka priroda proteklih se dana odlučila za izmjenu južine, kiše, sunca i bure te je led bio toliko oštećen da je u petak odigravanje prve utakmice opasno došlo u pitanje.

Led je koliko-toliko popravljen, igrači su pristali na igranje u teškim uvjetima i s gotovo dva sata zakašnjenja početak spektakla je spašen.

Kvaliteta ledene plohe u iduće dvije utakmice bila je znatno poboljšana tako da je događaj uspješno priveden kraju.

Usprkos početnim problemima, tvrde organizatori, Arena Ice Fever polučio je potpuni uspjeh. Kao šlag na tortu došla je jučerašnja najava prvog čovjeka KHL-a Aleksandera Medvedeva, koji se i sam oduševio pulskim spektaklom, da bi se Medveščak već iduće sezone mogao priključiti drugoj najjačoj svjetskog hokejskoj ligi.

Osim toga, sve utakmice bile su rasprodane. Publika je pristigla iz svih dijelova Hrvatske, regije i Europe, a čak i u SAD-u zabilježena je prodaja karata za susrete u Areni. I samu Pulu zahvatila je hokejska groznica, cijeli grad je pričao o spektaklu na ledu. Mnogobrojni Puljani, što djeca što odrasli, iskoristili su priliku i, mnogi od njih po prvi puta u životu, stali na klizaljke i isprobali led u Areni. Do kasnih noćnih sati zainteresirani su u stajali redovima kako bi ušli u Arenu i klizali u amfiteatru uz glazbu.

Za događaj je akreditirano više stotina novinara, a vijest o spektaklu pod zvijezdama već tjednima obilazi svijet – izvještavali su CNN i BBC te svi ostali vodeći svjetski mediji, dok su fotografije leda u amfiteatru tik uz more obišle svjetske internet portale. Međunarodna hokejska federacija (IIHF) na službenim stranicama objavila je dugačak tekst o Medveščaku i pulskom spektaklu prepun hvale pod nazivom "Veni vidi vici".

Nekonvencionalnu i jedinstvenu sportsku atrakciju prepoznao je grad koji je događaju dao punu podršku, a zauzvrat su Pula i hokejske utakmice u njezinu amfiteatru postale globalna vijest diljem planeta.

Premda je Arena Ice Fever Pula MMXII dobila izrazito pozitivan publicitet, jedan dio ljubitelja hokeja i navijača Medveščaka organizatorima zamjera što se utakmicama u Puli stavio naglasak na spektakl i zabavu, umjesto da u prvom planu bude sportski aspekt samog događaja.

(Hina) xln yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙