FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započele pripreme u Areni za pulski "Ice Fever Pula MMXII"

Autor: dspo
PULA, 28. kolovoza 2012.(Hina) - Prvi tegljači s opremom koja će se koristiti za postavljanje leda za povijesni hokejaški spektakl "Arena Ice Fever Pula MMXII", koji će se od 14. do 16. rujna održati u pulskom amfiteatru, stigli su sinoć pred pulsku Arenu.

Zagrebački Medvjedi odigrat će u tom razdoblju dvije utakmice, na kojima se očekuje više od 14 tisuća gledatelja, a utakmice u pulskoj Areni ući će u povijest zbog činjenice da će se prvi put hokej igrati u građevini ovako visokog kulturnog i povijesnog značaja.

Prvu utakmicu u Areni igrači Medveščaka odigrat će u petak, 14. rujna u 21 sat, kada u Pulu stiže ljubljanska Olimpija čime će i službeno započeti jedan od najvećih hokejaških događaja ne samo u regiji već i u svijetu.

Oprema će idućih dana pred pulsku Arenu stizati u nekoliko etapa, a sveukupna težina opreme za postavljanje leda koju će dopremiti 22 mega-tegljača s oznakom posebnog transporta iznosit će čak 150 tona. Zbog specifičnosti događaja i lokacije prilikom postavljanja opreme zahtijeva se posebna pažnja te nadzor predstavnika Konzervatorskog odjela. Stoga će se oprema u amfiteatar spuštati iz zraka pomoću dvije kran dizalice.

Dimenzije leda u pulskoj Areni bit će 57 x 26 metara dok će debljina leda iznositi 6-8 cm. Led u pulskoj Arteni postavljat će se na posebno za to izrađenu platformu površine 1900 četvronih metara. Bit će iskorišteno 15.000 litara posebne tekućine za zamrzavanje, tzv. glikola, u 2540 metara dugim cijevima ispod površine terena za stvaranje i održavanje ledene površine na otvorenom u pulskoj Areni.

Prilikom korištenja ove mehanizacije poštuju se najviši svjetski eko standardi, pa će tako nakon završetka događaja, tih istih 15.000 litara glikola biti će natrag pohranjeno u iste spremnike i odvezeno iz Pule, napominje organizator.

Za bojenje podloge leda zbog snažnijeg kontrasta paka na površini bit će utrošeno 100 litara posebne boje, a čak 1800 četvornih metara posebne folije koristit će se za zaštitu leda u pulskoj Areni od sunca i visokih temperatura, dok će na temperaturi od -12 stupnjeva posebna mehanizacija održavati ledenu površinu u Areni.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙