FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Megarief: napad na konzulat u Bangaziju bio je planiran

Autor: vrad
BENGAZI, 15. rujna 2012. (Hina/AFP) - Napad na američki konzulat u Bengaziju bio je "planiran" i pomno izveden, rekao je u subotu predsjednik Libijske narodne skupštine Mohamed al-Megarief u razgovoru za agenciju France Presse.

"Neću govoriti o onome što se dogodilo u drugim zemljama, ali što se tiče libijskog slučaja, operacija je izvedena pomno, po planu. Nije riječ o mirnim prosvjedima koji su se prometnuli u oružani napad ili agresiju. (Napad) je tako planiran od samog početka", rekao je Megarief.

Napad je bio "planiran radi ostvarenja posebne zadaće", kazao je, podsjetivši da je "izveden na godišnjicu napada 11. rujna" u Sjedinjenim Državama 2001. za koje je odgovornost preuzela Al-Kaida.

Četvorica Amerikanaca, među kojima veleposlanik u Libiji, poginuli su u utorak navečer u napadu na američki konzulat u Bengaziju, što je izazvalo osudu međunarodne zajednice, osobito SAD-a.

Po riječima jednog američkog čelnika, ekstremisti su iskoristili prosvjede protiv filma u kojemu se vrijeđa islam kao "izliku" za napad na američke interese na obljetnicu 11. rujna.

Megarief je u razgovoru kazao da su u napadu na konzulat u Bengaziju sudjelovali i stranci. "Na libijskom tlu ima nelibijaca koji na našem teritoriju planiraju izvesti svoje zamisli", dodao je.

Otklonio je mogućnost "somalizacije ili afganistanizacije Libije", rekavši da se libijski narod "neće dati navući na taj opasan put".

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙