FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 15. rujna 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Talijanski tabloid Chi priopćio je da planira objaviti fotografije Kate Middleton golih grudi na odmoru s princom Williamom u Luberonu, planinskom području na jugoistoku Francuske, u posebnom izdanju idućeg tjedna, prenosi BBC. Palača St. James najavila je u petak da će tužiti izdavače francuskog tabloida Closer koji je već objavio fotografije vojvotkinje. Objavljivanje fotografija vojvotkinje od Cambridgea golih grudi u časopisu predstavlja "groteskan i totalno neopravdan nasrtaj na privatni život" Williama i Kate, rekao je u petak glasnogovornik britanske kraljevske obitelji. I Closer i Chi su u sklopu medijske grupacije Mondadori bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Chi je priopćio da unatoč mogućoj tužbi planira objaviti fotografije ovoga tjedna.

WASHINGTON, Pepeo Neila Armstronga, prvog čovjeka koji je hodao po Mjesecu, rasut je u petak po Atlantskom oceanu na svečanosti na američkom nosaču zrakoplova USS Philippine See, priopćila je NASA. NASA nije priopćila na kojem je točno mjestu održana ceremonija, ali je na svoju internetsku stranicu stavila fotografije na kojima se vidi da je nosač zrakoplova isplovio iz Mayporta na Floridi. Armstrong je umro 25. kolovoza ove godine u 83. godini života, a ušao je u povijest 20. srpnja 1969. kada je postao prvi čovjek na Mjesecu i izgovorio rečenicu: "Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo".

BEČ - Venecijanski gondolijer Vittorio Orio, poznat po neobičnim pustolovinama s gondolom, u petak je krenuo na plovidbu gondolom Dunavom od Beča do Budimpešte. Uoči polaska, 71-godišnji Orio je izjavio kako je sretan da u visokoj životnoj dobi još uvijek poduzima stvari koje se čine nemogućima. Orio je još kao dijete naučio upravljati gondolom. "Gondola za Europu" glasi geslo Oriova pothvata. Predviđeno je da plovidba od Beča do Budimpešte traje pet dana, u etapama dugim 55 do 65 kilometara. "Prvi mi je cilj Bratislava", izjavio je gondolijer, koji se nada da mu vremenski uvjeti neće činiti poteškoće u plovidbi. Najveći je problem vjetar, i to vjetar u provu, koji može i prekinuti plovidbu, pojasnio je novinar Tullio Cardona, koji će u u motornom čamcu pratiti gondolijera na njegovoj plovidbi kroz Austriju, Slovačku i Mađarsku. Najzanimljivije snimke s plovidbe bit će objavljene na Youtubeu, a u planu je i knjiga o plovidbi. Orio već ima dosta iskustva u neobičnim pothvatima. 2001. je gondolom preplovio La Manche, a uspješno je prebrodio i Messinski tjesnac između Sicilije i talijanskog kopna. Svojom je gondolom putovao i iz Venecije do Rima, kako bi posjetio Papu. Plovidbom od Beča do Bundimpešte, započetom u petak, Orio želi naglasiti važnost prijateljstva među narodima. "I Dunav malo povezuje Europu", izjavio je uoči polaska. Njegovu plovidbu podupire talijanska udruga pomoraca, a ovim pothvatom Orio pomaže znanstveno istraživanje liječenja leukemije kod djece.

STOCKHOLM - U švedskom gradu Oerebrou lijepa gesta lokalnih vlasti da građanima omogući besplatno korištenje bicikala pretvorila se u fijasko nakon što je u manje od četiri mjeseca ukradeno više od polovine bicikala, objavila je u petak gradska uorava. Oerebro je u svibnju za svojih 137 tisuća stanovnika na besplatno korištenje dao 110 ljubičastih bicikala, ali danas ih je preostalo svega 60-ak, izjavio je za radio SR voditelj projekta Eric Poignant. On smatra da je najveća pogreška sustava bila u tome što su korisnici u jednom danu mogli posuditi onoliko bicikala koliko su željeli i pritom samo potpisati dokument, a istodobno nije predviđen ikakav elektronski sustav za utvrđivanje njihovog identiteta, pa se zato danas ne zna tko su kradljivci. "To je tužno" požalio je Poignant.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙