FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Ususret 90. godišnjici Čistoće"

Autor: mbuj
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Izložba fotografija pod nazivom "Ususret 90. godišnjici Čistoće" otvorena je danas u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga.

Podružnica Zagrebačkog holdinga - Čistoća, sljedeće godine obilježava 90 godina postojanja i rada na održavanju čistoće gradskih ulica i odvoza otpada, a cilj izložbe jest kronološki prikazati postupanje s otpadom na području Zagreba, odnosno razvojni put komunalne službe od njenih najranijih početaka do današnjih dana.

Fotografska i pisana građa podijeljena je na dva dijela - prvi dio obuhvaća razdoblje od 1425. do 1960. godine, a drugi od 1960. do danas i danas je izložen njen prvi dio, a drugi dio bit će izložen od sredine listopada.

Izložbu je otvorila članica Uprave Zagrebačkog holdinga Alenka Košiša Čičin-Šain ističući kako je vidljivo da je već vrlo rano postojala svijest o nužnosti održavanja komunalne higijene u gradu Zagrebu.

Voditelj podružnice Čistoća Branimir Valašek istaknuo je kako su kroz ovu izložbu htjeli pokazati da "neke stvari u gospodarenju otpadom nisu novovijekog datuma nego da se o tome razmišljalo, a i provodilo, ovisno o prilikama i uvjetima koji su tada vladali, već i u davnih godina".

Isto tako, dodao je, htjeli smo kroz izložbu istaknuti da je pitanje čistoće grada i gospodarenja s otpadom pitanje svih građana i da ono nikada nije bilo jednostavno. "Kad se ova izložba prođe vidjet ćemo da se ima što naučiti i iz povijesti", poručio je.

Valašek je istaknuo da Zagreb spada u čistije gradove i kako je rekao, svrstan je u šest najčistijih gradova u svijetu. No, upozorava, još uvijek postoji problem savjesnosti građana da poštuju odluke o komunalnom redu, odnosno odlažu otpad na propisana mjesta, a ne na divlje deponije.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙