FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Combisova konferencija s pogledom u budućnost

Autor: tmis
OPATIJA/ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Šesta po redu, dvodnevna regionalna informatičko-poslovna konferencije tvrtke-sistem integratora Combisa počela je danas u Opatiji, a pod sloganom "Vizija. Budućnost. Tehnologija" okupila je brojne domaće i strane IT i druge stručnjake.

Otvarajući konferenciju predsjednik Uprave Combisa Ivan Gabrić naglasio je da je njezin cilj ukazati na potrebu promišljanja kako poslovanje povezati s nadolazećim tehnološkim trendovima. ICT tehnologije sve se više integriraju u sve druge tehnologije, industrije i gospodarske grane u najširem smislu te u svakodnevni život, što će zasigurno dovesti do promjene svijeta kakvog poznajemo i tko to prije shvati i prilagodi tim promjenama svoje poslovanje i život imat će veće šanse za uspjeh, istaknuo je Gabrić.

Po otvaranju konferencije održano je i plenarno predavanje "Vizija. Budućnost. Tehnologija" na kojem su čelni ljudi vodećih regionalnih i svjetskih ICT tvrtki dali viđenje tehnološke budućnosti, koja mora imati za cilj napredak društva u cjelini putem komunikacijskih i informacijskih tehnologija.

Svi su se predavači složili i da tehnološki razvoj dovodi do sve većeg ispreplitanja privatne i poslovne sfere te da poslovanje treba pratiti taj fenomen, pri čemu se glavni direktor IBM Hrvatska Krešo Perica osvrnuo na globalno istraživanje "CEO Study 2012" provedeno među više od 1.700 izvršnih direktora iz raznih organizacija, uključujući 18 industrija i 64 zemlje diljem svijeta.

To je istraživanje pokazalo da su izvršni direktori prvi put identificirali tehnologiju kao najvažniji vanjski faktor koji utječe na njihove organizacije, ispred ljudskih vještina, tržišnih, makro-ekonomskih i faktora regulatornih utjecaja, globalizacije te drugih. Iskazali su i uvjerenje da će do kraja ovog desetljeća skoro 50 posto IT usluga biti isporučene kroz računalni oblak, a taj potencijal da se uslugama pristupa s bilo kojeg mjesta otvara bezgranične mogućnosti.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙