FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izlazne ankete: Liberali nizozemskog premijera vode

Autor: akoz
AMSTERDAM, 12. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Liberali nizozemskog premijera Marka Ruttea tijesno vode ispred oporbene Laburističke stranke na nizozemskim parlamentarnim izborima, pokazala je izlazna anketa nakon zatvaranja birališta u srijedu.

Dvije proeuropske stranke osvajaju 41 i 40 zastupničkih mjesta od ukupnih 150 mjesta u parlamentu, pokazala je anketa nozozemske televizijske postaje NOS/RTL. Takav rezultat protivan je očekivanjima a liberalima i laburistima daje dovoljan broj glasova za stvaranje dvostranačke koalicije.

Rutteovi liberal-konzervativci iz Vvd-a i laburistički PvdA Diederika Samsoma osvojili su deset zastupničkih mjesta više nego na prethodnim izborima, pokazuju izlazne ankete. Prema izlaznim anketama slobode (PVV) populista Geerta Wildersa dobit će 13 mjesta u odnosu na 24 osvojena na izborimas 2010.

Manjinska vlada desnog centra premijera Ruttea pala je u travnju jer se njezin koalicijski partner, Wildersova Stranka slobode, usprotivila štednji potrebnoj da se javni dug smanji ispod 3 posto.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙