FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sjeni sirijskoga rata Papa ide na Bliski istok

Autor: vmrs
VATIKAN, 12. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Papa Benedikt XVI. putuje ovaj vikend na vjerski osjetljivo, a potencijalno i opasno putovanje u Libanon, gdje će pozivati na mir i pomirbu na Bliskome istoku, dok u susjedstvu, u Siriji bjesni građanski rat.

Papi kojem je 85 godina ovo je 24 putovanje u inozemstvo, a četvrto na Bliski istok. Predviđeno je da tri dana u Bejrutu, od petka do nedjelje provede propovijedajući jedinstvo kršćana i mir između kršćana i muslimana.

"Pozivam sve kršćane na Bliskome istoku, bili oni starosjedioci ili odnedavna ondje, da budu graditelji mira i činitelji pomirbe", rekao je na općoj audijenciji u srijedu.

Benedikt VXVI. održat će dvije mise na otvorenom i sastat će se s predstavnicima svih brojnih libanonskih kršćanskih i islamskih zajednica te s političkim čelnicima.

Papa je u srijedu rekao da se takva vjerska raznolikost "može nastaviti ako (Bliski istok) bude živio u trajnome miru i pomirbi".

Vatikan je svjestan toga da će Papa u Bejrutu propovijedati mir, a samo 50 kilometra dalje, u Siriji bjesni građanski rat.

Oporbene skupine kažu da je više od 27 tisuća ljudi ubijeno u sirijskome ustanku koji je počeo prije 18 mjeseci, a borbe su se znaju preliti i u Libanon.

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙