FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo referendum među članovima Matice hrvatskih sindikata

Autor: dmar
ZAGREB, 11. rujna 2012. (Hina) - Sindikati udruženi u Maticu hrvatskih sindikata počeli su jutros referendum o Vladinu prijedlogu Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, koji će se provoditi do 13. rujna.

Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat srednjih škola, Sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Strukovni sindikat medicinskih sestara tijekom tri dana će provesti referendum među 64.000 svojih članova u 1.401 ustanovi kako bi saznali slažu li se članstvo s prijedlogom da se zaposlenima u javnim službama smanje materijalna prava, a ostave nedirnute plaće.

Sindikati državnih službi potpisali su izmjene svojega kolektivnog ugovora kojima su pristali na neisplatu dviju božićnica i jednog regresa, smanjenje jubilarnih nagrada i dnevnica, te drugačiji obračun naknade za prijevoz, a u zamjenu su dobili kolektivni ugovor koji ima jamči dosadašnju razinu plaća u iduće četiri godine.

Rezultati referenduma bit će poznati najkasnije do subote, 15. rujna, u podne, za kada je zakazan nastavak mirenja između četiriju sindikata i Vlade.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙