FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspušten zagrebački HDZ - povjerenik Milijan Brkić (duže)

Autor: pgas
SOLIN, 8. rujna 2012. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj sjednici u Solinu, kasno poslijepodne, raspustilo je stranački gradski odbor Zagreba i njenog predsjednika Antu Zvonimira Golema, te imenovalo povjerenstvo HDZ za grad Zagreb, na čijem je čelu glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, izvjestio je novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Ovakvu smo odluku donijeli radi konsolidacije stranke, bez prejudiciranja krivnje. Konstatirali smo da postoje problemi u odnosima u komunikaciji, to jest da postoji problem između čelnoga čovjeka (Golema) i većeg dijela Gradskog odbora, odnosno područnih ogranaka", rekao je Karamarko. Dodao je kako je Predsjedništvo HDZ-a, kao odgovorno stranačko tijelo odlučilo riješiti taj problem.

Po Karamarkovim riječima imenovanjem glavnoga tajnika HDZ-a Milijana Brkića za čelnika stranačkog povjersnstva za Zagreb dato je do znanja "koliko nam je stalo do gradske organizacije grada Zagreba, jer Zagreb je trećina Hrvatske pa je tako i u našem stranačkom životu".

Karamarko je također rekao kako će novoimenovano povjerenstvo obaviti izbor novoga gradskog odbora HDZ-a Zagreba te da se vodstvo stranke u to neće miješati.

Upitan u kojem će statusu razriješeni Golem ostati u HDZ-u, Karamarko je rekao da su "sve opcije otvorene, jer Golem je vrijedan član HDZ-a". A na dodatni upit hoće li Golem ostati u Predsjedništvu HDZ-a, čiji je sada član, Karamarko je kazao kako je to proceduralno pitanje te će o tomu novoimenovano povjerenstvo odlučiti u idućih mjesec dana. "Ovo raspuštanje gradskog odbora HDZ-a Zagreba nije u funkciji antagonizama, nego suprotno", kazao je Karamarko.

Na upit hoće li biti još raspuštanja HDZ-ovih županijskih ili gradskih organizacija, Karamarko je kazao kako su postojale poteškoće u Županijskim organizacijama Varaždina i Osijeka, te u gradskom odboru Rijeke, ali su one riješene i nije se odugovlačilo s rješavanjem tih poteškoća do uoči lokalnih izbora iduće godine.

Karamarko je kazao kako će se u Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji ali i u ostalim županijskim i gradskim organizacijama uskoro intenzivirati pripreme za lokalne izbore.

Na upit planira li HDZ na lokalnim izborima osvojiti gradonačelničke mandate u Zagrebu i Splitu, kazao je kako se nada da će HDZ u četiri velika grada dobiti jednog ili dva gradonačelnika. Potvrdio je kako se u HDZ-u već razmišlja o imenima kandidata u velikim gradovima, ali nije želio otkriti njihov identitet. "Nadam se povratku u naše tradicionalne utvrde: Vukovar, Slavonski Brod, Dubrovnik, Kaštela itd.”, dodao je.

Pojasnio je kako je HDZ izgubio te "utvrde" zbog nespretnosti, nesnalažljivosti i loših međuljudskih odnosa, ali i zbog općega dojma kojeg su ljudi imali o HDZ-u glede kriminala i korupcije. "Sadašnje vodstvo HDZ-a se želi distancirati od kriminala i korupcije te kažemo – kriminal i korupcija van iz HDZ-a, a izvorno domoljublje natrag u HDZ", istaknuo je Karamrko.

Po njegovim tvrdnajama u HDZ-u se događaju pozitivni procesi, a u posljednjih 105 dana, otkako je izabrano novo vodstvo, u HDZ je pristupilo 5.000 novih članova.

Što se tiče odnosa HDZ-a s Hravatskom građanskom starnkom (HGS) Željka Keruma, Karamarko je rekao da je preuranjeno o tomu govoriti te će se to prepustiti hadezeovcima na županijskoj i gradskoj razini u Splitu.

Rekao je i da su današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća u Solinu formalni početak priprema za lokalne izbore iduće godine, iako su te pripreme, kako je dodao, počele i ranije.

"Odlučili smo ići u formiranje strukture odbora za izbore na svim razinama te na bolju informatizaciju stranke.

(Hina) xpgas ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙