FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vis: otvoren VERN'ov Međunarodni sveučilišni centar

Autor: tdel
VIS, 7. rujna 2012. (Hina) - Na Visu je danas svečano obilježen početak rada Međunarodnog sveučilišnog centra Vern'-Vis, koji je dio Vernovog projekta "Otočka inicijativa" usmjerena na revitalizaciju hrvatskih otoka i predstavlja jednu od mogućih smjernica za održivi razvoj otoka, priopćilo je Veleučilište "Vern" .

Veleučilište "Vern" napominje da je realizacija projekta rezultat uspješne suradnje grada Visa i tog Veleučilišta, a nazočnima su se obratili predsjednik Upravnog vijeća Verna Branko Štefanović, dekan Goran Radman, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, te gradonačelnik grada Visa Ivo Radica.

Podsjećaju da je inicijativa za osnivanjem sveučilišnog centra nastala na činjenici da otok Vis obiluje svim potrebnim resursima za nesmetani akademski rad – ugodnom mediteranskom klimom, očuvanom prirodnom i povijesnom baštinom, neiskorištenim resursima, zadovoljavajućom prometnom povezanosti, a njihova aktivacija u obrazovne svrhe jedinstveni je regionalni primjer.

"Svi budući domaći i strani studenti, te akademski i poslovni stručnjaci koji će boraviti u Sveučilišnom centru, iskusit će jedinstveni model studiranja u posebnom ambijentu koji pruža brojne mogućnosti za nastavne i izvannastavne aktivnosti", navodi Vern. Dodaje i kako je lokalna zajednica odavno prepoznala potencijal i društvenu vrijednost tog projekta, koji omogućuje veći broj dolazaka gostiju i izvan turističke sezone, te potiče rast poduzetničkih aktivnosti na otoku.

"Ovo je pionirski pothvat i primjer novog modela regionalnog razvoja, koji se temelji na obogaćivanju i aktiviranju neiskorištenih resursa u akademske svrhe, bez devastacije kulturne i povijesne baštine, uz poštivanje načela održivog i društveno korisnog razvoja", ističe Vern.

(Hina) pp/xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙