FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lega Nord pokreće kampanju za "Europu naroda"

Autor: ilov
RIM, 7. rujna 2012. (Hina/APA) - Talijanska desna populistička oporbena stranka Lega Nord podnijela je pri kasacijskome sudu u Rimu zahtjev za referendum o ponovnom osnivanju Europske unije, objavili su u petak talijanski mediji.

Lega Nord se zauzima za referendum na kojemu bi Talijani odlučili o preobrazbi EU iz zajednice država u zajednicu naroda i regija.

Iz EU bi bile isključene regije koje nemaju uravnotežen proračun, zahtijeva ta stranka. To bi automatski značilo da južne talijanske regije ostale izvan EU, opisalo je u petak milanski list Corriere della Sera namjeru Lege Nord.

Kasacijski sud sada mora provjeriti pravnu utemeljenost zahtjeva za referendum, a ukoliko referendum zaista bude dopušten, on bi se mogao održati zajedno s parlamentarnim izborima na proljeće.

"EU se mora pretvoriti u Europu regija i naroda. To znači da više neće biti država. Lega nije protiv Europe, mi smo euroskeptični i eurokritični jer eurozona u sadašnjoj verziji ne funkcionira. Europa je pokazala da ne može prevladati krizu. EU-om dominiraju samo tehnokrati", izjavio je predsjednik stranke Roberto Maroni.

Lega Nord je jedina stranka u talijanskom parlamentu koja ne podupire tehnokratsku vladu Marija Montija.

(Hina) xilov ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙