FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande: Grčki čelnici moraju pokazati predanost reformama

Autor: akoz
PARIZ, 25. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da grčki čelnici moraju pokazati svoju predanost provedbi reformi te da Europa o Grčkoj mora donijeti odluke odmah nakon izvješća međunarodnih zajmodavaca o napretku Atene.

Hollande je nakon sastanka s grčkim premijerom Antonisom Samarasom u Parizu u subotu izjavio i da Grčka mora ostati u eurozoni, kao što je rekla i njemačka kancelarka Angela Merkel, koja se sa Samarasom sastala u petak.

"Grčka mora ponovno pokazati vjerodostojnost svog programa i volju svojih čelnika da ga provedu do kraja, istodobno vodeći računa o tome da bude podnošljiv za stanovništvo", rekao je Hollande novinarima.

"S europske strane čekamo izvješće trojke", rekao je, govoreći o skupini koju čine Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond.

"Kad dobijemo to izvješće i kad se potvrdi predanost obvezama, Europa mora učiniti ono što mora".

"S ovim se pitanjem suočavamo dvije i pol godine. Nema vremena za gubljenje, ima obveza koje se ponovno trebaju potvrditi na obje strane, odluka koje treba donijeti, što prije to bolje. To znači - nakon izvješća trojke na europskom summitu u listopadu", rekao je francuski predsjednik.

Samaras je rekao da je francuskom predsjedniku potvrdio da je Grčka odlučna prevladati dužničku krizu i ostati u eurozoni, što bi pokazalo da je Europa sposbna riješiti svoje probleme.

"Neki se klade da Grčka neće uspjeti. Ovjde sam kako bi uvjerio francuskog predsjednika da je Grčka odlučna uspjeti i da će uspjeti. Ona će učiniti sve što je potrebno kako bi prevladala svoju krizu i ostala u eurozoni te igrati ulogu koju zaslužuje u integraciji Europe", rekao je Samaras.

(Hina) xakoz ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙