FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Gadafijevu sinu se odgađa zbog Senusijeva iskaza

Autor: dmus
TRIPOLI, 6. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Suđenje sinu Moamera Gadafija Saifu al-Islamu možda će se odgoditi do završetka ispitivanja bivšeg čelnika libijske obavještajne službe Abdulaha Senusija, uhićenog u srijedu, jer bi taj iskaz mogao sadržavati relevantne informacije, rekao je u četvrtak glasnogovornik libijskog državnog tužiteljstva Taha Baara.

Vladini dužnosnici u kolovozu su najavili da bi suđenje Saifu al-Islamu za ratne zločine - dosad najveći sudski proces protiv nekog visokog dužnosnika režima njegova oca - trebalo početi u rujnu. No jučerašnje Senusijevo uhićenje je, kako se čini, odgodilo početak suđenja.

Senusija, kojeg su zvali "Gadafijevom crnom kutijom", u srijedu su izručile mauritanijske vlasti nakon što je u ožujku uhićen u toj zemlji, što je izazvalo natezanje Libije, Francuske i Međunarodnog suda pravde za njegovo izručenje.

"Očekujemo da će suđenje Saifu al-Islamu biti odgođeno na neko vrijeme jer će Abdulah Senussi omogućiti dobivanje novih informacija korisnih za al-Saifovo suđenje", rekao je Baara.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙