FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša za ponedjeljak dogovorio sastanak s Junkerom u Luksemburgu

Autor: lfia
LJUBLJANA, 6. rujna 2012.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša dogovorio je za ponedjeljak radni susret s luksemburškim premijerom i predsjedavajućim eurozone Jeanom Claudeom Junkerom.

Kako je u četvrtak objavio kabinet predsjednika slovenske vlade, Janša će s Junkerom tijekom radnog susreta razgovarati o "aktualnim europskim temama, posebno onima koje su povezane sa stabilnošću eura". Uz to, Janša i Junker će "razmijeniti mišljenje" o mjerama koje se predlažu za uravnoteženje javnih financija i ponovni gospodarski oporavak i kako to ostvariti, priopćeno je u Ljubljani.

Slovenski premijer zadnjih se dana našao na meti domaćih kritika zbog izjava da Sloveniji u listopadu prijeti nelikvidnost ako zbog teških uvjeta na tržištu i zahtijevanih kamata ne bi mogla prodati svoje dugoročne državne obveznice i tako servisirati javni dug. Izjavu su prenijeli i strani mediji, pojačavajući dojam da je Slovenija, unatoč mjerama koje je za stabilizaciju javnih financija, reforme i sanaciju banaka predložila Janšina vlada, u situaciji da će uskoro morati zatražiti pomoć Europske komisije i europskih fondova.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙