FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovcu donirana oprema za nadzor vodovodne mreže

Autor: vhor
KARLOVAC, 5. rujna 2012. (Hina) - Njemačko udruženje za vodno gospodarstvo i tvrtka Seba KMT donirali su danas karlovačkoj tvrtki Vodovod i kanalizacija (VIK) - Trening centru za obuku kadrova u vodnom gospodarstvu (TCC) suvremenu opremu za nadzor vodovodne mreže.

Također je obznanjeno da je u ponedjeljak međunarodno tijelo, Upravni odbor TCC-a, dalo prolaznu ocjenu za prvu faza TCC-a, te će podržati plan da se iduće godine i formalno osnuje nacionalni trening centar sa sjedištem u Karlovcu.

Uručujući donaciju ukupne vrijednosti od 20.500 eura predstavnica njemačkog udruženja za vodno gospodarstvo Heike Burghard kazala je da je dosadašnji rad Centra pokazao da postoje opravdani razlozi da se s radom nastavi, što potkrepljuje i današnja donacija.

Rekla je da je cilj suradnje s karlovačkim partnerom i preko njega s drugim parnerima u Hrvatskoj, da se kroz osuvremenjivanje opreme dignu u Hrvatskoj standardi zaštite okoliša, a kroz razmjenu iskustva s njemačkim partnerima podigne i efikasnost u radu i ekonomičnosti.

Direktor VIK-a Ivan Mrzljak kazao je da je prošle godine gubitak vode na vodovodnoj mreži bio maksimalan, 54 posto, a da je ove godine on sveden na i dalje visokih 44 posto. To je postignuto sa zamjenom dotrajale mreže u ukupnoj duljini od četiri kilometra, a najvjerojatnije slijedi zamjena još dva kilometra.

Plan je da u idućih deset godina od ukupno 600 kilometra mreže zamijenimo 100 kilometra, tako da se gubici svedu na prihvatljivih 25 do 30 posto, što je prosjek i u gradovima Europske unije, kazao je Mrzljak.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙