FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 3. rujna

Autor: dger
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 3. rujna:

RIJEKA - U povodu početka nove školske godine predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obići će 29 škola u zemlji, a ministar Željko Jovanović, uz ostale, posjetit će i Osnovnu školu-Scuola elementare "Dolac" u Rijeci (9,30 do 10,30, Dolac 12) u kojoj se nastava održava na talijanskom i hrvatskom jeziku. Više od pola milijuna učenika 'sjest će' u školske klupe u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske i tako početi stjecati nova znanja u školskoj godini 2012./2013. U školu će krenuti 516.841 učenik, među njima je 335.457 učenika osnovnih škola i 181.384 srednjoškolca i njima se u novoj školskoj godini prvi put neće zaključivati ocjene na polugodištu. Učenici u 12 škola diljem Hrvatske pohađat će eksperimentalni program predmeta "Građanski odgoj i obrazovanje", a svi učenici u osnovnim i srednjim školama imat će satove zdravstvenog odgoja čiji će program biti uklopljen u više nastavnih predmeta.

JASTREBARSKO - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će OŠ "Ljubo Babić" gdje će učenicima prvog razreda poželjeti uspješan početak školske godine. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (12 sati, OŠ "Ljubo Babić", Ante i Davida Starčevića 16, Jastrebarsko).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanom ispraćaju 20. hrvatskog kontingenta Oružanih snaga za operaciju ISAF. Predviđeno je obraćanje Predsjednika RH (11 sati, Zrakoplovna baza HRZ- a i PZO-a Zračne luke Zagreb).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu zbog primanja mita od Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV. Na suđenju će se saslušati 30-ak svjedoka, među kojima i novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja je svojevremeno radila i na Novoj TV, zatim direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, te bivša novinarka HTV-a i bivša Šelebajova supruga Dijana Čuljak. Svilana USKOK tereti da je od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Šelebaja u tri godine uzeo 262 tisuće eura mita kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje HDZ-u, njegovom bivšem čelniku i premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u slučaju Fimi media nastavlja se nakon ljetne stanke svjedočenjem Antona Habeka i bivšeg predsjednika uprave Hrvatske pošte Roberta Jukića. Na posljednjem ročištu sredinom srpnja na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je bivši zamjenik predsjednika HDZ i ministar zdravstva Darko Milinović koji je odbacio tvrdnje optužene bivše blagajnice HDZ-a da je iz stranačkog crnog fonda primao po 10 tisuća kuna. Bivši bliski Sanaderov suradnik tvrdi da je jedini novac koji je primio donacija od 70 tisuća kuna za obnovu crkve u Bilaji te da su isplatnice kojima je blagajnica Branka Pavošević potkrijepila svoje tvrdnje krivotvorina (9,30 sati, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Davor Marković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙