FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPPI: izbor savjetnika za monetizaciju u studenom, u veljači prvi prijedlozi modela

Autor: dduk
ZAGREB, 5. rujna 2012. (Hina) - Izbor savjetnika za monetizaciju javnog duga poduzeća Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb očekuje se u studenom ove godine, u veljači se očekuju prijedlozi modela, a mogući izbor investitora u rujnu 2013. godine, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Međunarodni natječaj za izbor savjetnika za monetizaciju autocestovne infrastrukture objavljen je danas u elektroničkom oglasniku javne nabave. Otvoren je do 17. listopada 2012. godine, a bit će objavljen i u elektroničkom oglasniku javne nabave EU-a te u Financial Timesu.

Iz Ministarstva navode da je, prema propozicijama natječaja, osnovna zadaća savjetnika da, kroz analizu postojećeg stanja auto-cestovne infrastrukture, načina njihovog upravljanja i istraživanja tržišta, izradi prijedloge modela monetizacije autocestovne infrastrukture te detaljno istraži investicijski potencijal, odnosno interes potencijalnih investitora za neki od predloženih modela monetizacije.

Nakon toga Vlada će odlučivati o odabiru modela monetizacije i pokretati postupak odabira potencijalnog investitora.

Angažman savjetnika uključuje i organizaciju te koordinaciju oko izbora modela i investitora te kompletno financijsko, pravno, tehničko i marketinško savjetovanje.

Prema planu projekta, zatvaranjem dijela kredita HAC-a i ARZ-a smanjio bi se ukupni javni dug, a dio sredstava uložio bi se u nove infrastrukturne projekte i pokretanje investicijskog ciklusa, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp/xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙