FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 5. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. rujna.

ZAGREB - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastat će se u Banskim dvorima s gradonačelnikom londonskog Cityja Aldermanom Davidom Woottonom, koji se nalazi u dvodnevnom nastupnom posjetu Hrvatskoj. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (9,00 sati početak sastanka, 9,30 sati izjave za medije, Vlada RH, Trg Sv. Marka 2.).

Gradonačelnik londonskog Cityja potom će se, također u Banskim dvorima, sastati s ministrom turizma Veljkom Ostojićem (9,45 sati), te ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja Ivanom Vrdoljakom (10,15 sati). TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početke ta dva sastanaka, a iz Odnosa s javnošću Vlade je najavljeno da će o njima izvijestiti priopćenjem.

ZAGREB - "Razvoj i financiranje velikih energetskih i infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj", naziv je okruglog stola na kojemu će sudjelovati i gradonačelnik londonskog Cityja Alderman David Wooton. U radu okruglog stola sudjelovat će i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić koji će održati prezentaciju na temu "Javno privatno-parnerstvo u RH: zakonski okvir, strateški prioriteti i najavljeni projekti". Okrugli stol organiziraju Hrvatska gospodarska komore (HGK), Britansko-hrvatska gospodarska komora i odvjetnička tvrtka Allen&Overy (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost (NVK), kao dugogodišnji partner Svjetskog gospodarskog foruma, predstavit će rezultate "Izvješća o globalnoj konkurentnosti 2012.-2013.". Izvješće o globalnoj konkurentnosti smatra se vodećom svjetskom usporedbom podataka o konkurentnosti i gospodarskom rastu razvijenih zemalja i zemalja u razvoju. Istraživanje se temelji na stavovima više od 14.000 rukovoditelja iz 144 zemlje, te službenoj statistici, a Hrvatska je u istraživanje uključena od 2002. godine (10,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Deloitte i poslovnog tjednika Lider na konferenciji za novinare predstavit će Deloitteovu listu 500 vodećih tvrtki u srednjoj Europi, među kojima je i 12 hrvatskih kompanija. Bit će predstavljene i liste vodećih banaka i osiguravajućih tvrtki u SE regiji (13,00 sati, Deloitte, Zagreb Tower, Radnička cesta 80).

VRBOVEC - Tvrtka PIK Vrbovec iz sastava koncerna Agrokor otvorit će najveću i najmoderniju tvornicu salama u Hrvatskoj, a čelnici tvrtke na svečanom će otvorenju izvjestiti o toj investiciji (11,00 sati, PIK Vrbovec, Zagrebačka 148).

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙