FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef CIA-e u Turskoj razgovara o Siriji

Autor: mtro
ANKARA, 3. rujna 2012. (Hina/AFP) - Direktor CIA-e David Petraues se nalazi u posjetu u Turskoj gdje razgovara s turskim dužnosnicima o regionalnim problemima poput sukoba u Siriji, doznaje se u ponedjeljak od službenog američkog izvora u Ankari.

"David Petraeus je u posjetu Turskoj gdje razgovara o najnoviji zbivanjima u regiji", rekao je taj izvor, prenosi agencija France presse bez više pojedinosti o sadržaju razgovora.

Prema turskom tisku šef američke obavještajne agencije je stigao u Istambul u nedjelju na razgovore s turskim dužnosnicima o sirijskoj krizi i antiterorističkoj borbi. Prije desetak dana su Turska i Sjedinjene Države u Ankari održale prvi sastanak o pokretanju operativnog mehanizma pripreme razdoblja nakon Bašara al-Asada.

Diplomati, vojnici i dužnosnici službi sigurnosti dviju zemalja koji su sudjelovali na tom sastanku su govorili o prijetnji koju predstavalja kemijski arsenal režima sirijskog predsjednika i opasnosti da Sirija postane uporište oružanih pokreta poput Radničke stranke Kurdistana (PKK) i al-Kaide.

Petraeusu je ovo drugi posjet Turskoj nakon ožujka kada je razgovarao s turskim premijerom Recepom Tayipom Erdoganom i šefom obavještajne službe Ankare Hakanom Fidanom.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙