FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 4. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 4. rujna.

RIJEKA/ZAGREB - Gradonačelnik londonskog Cityja Alderman David Wootton 4. i 5. rujna boravi u posjetu Hrvatskoj gdje će s predstavnicima hrvatskih vlasti, s predstavnicima grada Rijeke te gospodarstvenicima razgovarati o mogućnostima ulaganja i poboljšanja gospodarske suradnje te predstaviti mogućnosti pružanja stručne pomoći Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji. Londonski City u svijetu nosi epitet najvažnijeg globalnog središta financijske industrije, a na njegovu čelu se nalazi gradonačelnik kojemu mandat traje godinu dana. Prvi dan boravka u Hrvatskoj, 4. rujna Alderman David Wootton će posjetiti Rijeku gdje će se sastati s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a razgovarat će se o mogućnostima daljnjeg razvoja Luke Rijeka, o projektu Rijeka Gateway, projektu LNG terminala, nizinskoj pruzi Rijeka-Zagreb te drugim mogućim investicijskim projektima (13,15 sati, izjave za novinare, Korzo 16, Rijeka). U Zagrebu će gradonačelnik londonskog Cityja sudjelovati na okruglom stolu "Razvoj financijskih instrumenata i povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva", kojeg organiziraju Britansko veleposlanstvo i UK Trade&Investmenta u partnerstvu s magazinom Banka (18,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma i Hrvatske zajednice županija na susretu s novinarima najavit će novu sajamsku priredbu, Sajam županija koji će se održati od 19. do 23. rujna. Sajam županija objedinjuje županije Hrvatske na jednom mjestu koje će na svojim izložbenim prostorima predstaviti svoju gospodarsku, kulturnu i turističku posebnost (11,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u srpnju je bio manji za 0,1 posto u odnosu na lipanj, a na godišnjoj je razini, u odnosu na srpanj prošle godine, manji za 4,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Po podacima DZS-a, ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do srpnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 2,5 posto. Usporedba prema područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti pokazuje da je u srpnju ove godine broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio 4,5 posto manji nego u srpnju prošle godine. Za isti je postotak, 4,5 posto, na godišnjoj razini pao i broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji zaposlenih je bilo 2,7 posto manje.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙