FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS protiv Vladine porezne reforme

Autor: smar
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) protivi se najavljenoj poreznoj reformi Vlade i oporezivanju nekretnina te smatra da će takva "antinarodna" rješenja dovesti do konačnog uništenja srednjeg sloja.

"Ovakva radikalna porezna rješenja, ako do njih dođe, smatramo 'antinarodnima', dovest će do konačnog uništenja srednjeg sloja, a u Hrvatskoj će tada postojati samo dvije osnovne skupine, radnici – bezemljaši i politička oligarhija. Takav "ruski" film u Hrvatskoj ne želimo gledati", poručio je HSLS u današnjem priopćenju.

Smatraju da je Vladin prijedlog poreza na imovinu zapravo prijedlog poreza na nekretnine, te dodaju kako je takvo što na ovim prostorima već viđeno prije trideset godina.

HSLS želi da ulaskom u EU hrvatski državljani ostanu vlasnici hrvatskih nekretnina napominjući kako bi oporezivanje nekretnina i do dva posto vrijednosti godišnje dovelo do rasprodaje vlasništva nad nekretninama.

"HSLS ne želi da se kapital hrvatskih građana bitno prelije u strano vlasništvo ili tekuću državnu potrošnju. Povećani broj stanova i kuća u prodaji dodatno bi i do kraja uništio građevinski sektor stanogradnje", smatraju u HSLS-u.

(Hina) pp/xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙