FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM: manje poštanskih usluga na hrvatskom tržištu

Autor: tmis
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Na hrvatskom tržištu poštanskih usluga u drugom tromjesečju ove godine ostvareno je ukupno 85,6 milijuna poštanskih usluga, što je za približno 3 posto manje u odnosu na prvo tromjesečje ove godine te 5,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su koje je danas objavila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Od ukupnog broja ostvarenih usluga, 47 milijuna ili približno 55 posto, bilo je univerzalnih usluga, a njihov se udjel u ukupnom broju usluga na tržištu smanjio za približno 2 posto u odnosu na prvo tromjesečje ove godine.

Preostalih 38,6 milijuna od ukupnog broja poštanskih usluga ili oko 45 posto bile su ostale usluge.

Na ukupnom tržištu poštanskih usluga Hrvatska pošta je s 56,5 milijuna ostvarenih usluga imala udjel od blizu 66 posto, a svi drugi davatelji tih usluga, s 29,1 milijunom usluga, imali su udjel od približno 34 posto. Time se njihov udjel u odnosu na prvo tromjesečje povećao za približno 2 posto.

Od ukupno ostvarenog broja usluga, 80,5 milijuna ili približno 94 posto, ostvaren je u unutarnjem prometu, a ostalih 5,1 milijuna usluga u međunarodnom prometu.

Iz HAKOM-a ističu i da je na kraju drugog tromjesečja ove godine na popisu davatelja poštanskih usluga bilo njih 20 ili jedan manje nego na kraju prvog tromjesečja ove godine.

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙