FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Pusić na Bledu se sastala sa slovenskim kolegom Erjavcem

Autor: lfia
BLED, 3. rujna 2012.(Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić sastala se u ponedjeljak na Bledu, gdje tijekom dana završava međunarodna regionalna konferencija o ulozi EU-a u promijenjenim globalnim odnosima, sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem.

Oni će nakon susreta o predmetu razgovora govoriti na kraćoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

Vjeruje se da su teme razgovora vezane uz odnose dviju država u sklopu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU te uz pitanje Ljubljanske banke i njenih štediša. Slovenski je ministar u nedjelju demantirao navode hrvatskih medija kako će EU izvršiti pritisak na Ljubljanu ako ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora bude otezala zbog pitanja Ljubljanske banke i rekao da pritisak ne postoji te da financijski stručnjaci, koje su dvije vlade imenovale za rješenje tog pitanja, trebaju nastaviti dijalog.

Osim s Erjavcem, ministrica Pusić, kako se doznaje, na Bledu će se sastati s s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Nebojšom Kaluđerovićem, kosovskim kolegom Enverom Hoxhajem te predsatavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Ministrica Pusić sudjelovat će popodne na Bledu i u panel raspravi o utjecaju i privlačnosti Europske unije za zemlje u regiji.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙