FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kremlj: Romneyjeve izjave o Rusiji nedopustive

Autor: mhaj
RIM , 31. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina ocijenio je u petak nedopustivom prijetnju republikanskoga predsjedničkog kandidata Mitta Romneyja, koji je izjavio da će, bude li izabran za amarečkog predsjednika, prema Rusiji biti manje fleksibilan od sadašnjeg predsjednika Baracka Obame.

"Moskva i Washington više su puta na razlnim razinama istaknuli kako je nedopustivo da bilateralni odnosi postanu svojevrsne žrtve i taoci predizbornih utrka", rekao je ruski glasnogovornik Dmitrij Peskov, a prenijela novinska agencija Ria Novosti.

"Uvjereni smo da to nije dobro. Poznato nam je službeno stajalište Washingtona. Kako je više puta istaknuo predsjednik države, Rusija je željela te i dalje želi razvijati dobre rusko-američke odnose", dodao je.

Romney je u četvrtak u govoru održanom na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Tampi na Floridi rekao kako će, ako uđe u Bijelu kuću, pooštriti odnos prema Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu. "Pod mojom administracijom naši će prijatelji vidjeti više lojalnosti, a Putin će vidjeti manje fleksibilnosti i više čvrstog stajališta", istaknuo je.

Predsjednika SAD-a Baracka Obamu optužio je da je slab pregovarač te da pada pod pritiskom Rusije jer se odrekao planova o izgradnji raketnog sustava obrane u istočnoj Europi.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙