FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitnici Nagrade "Dražen Petrović" za 2012. godinu

Autor: adrp
ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Odbor za izbor i proglašenje dobitnika Nagrade "Dražen Petrović" za 2012. godinu donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade koja se od 2007. godine odjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

U konkurenciji sportašica nagradu je dobila taekwondašica Mateja Kunović, koja je ove godine osvojila 3. mjesto u kategoriji do 46kg na Svjetskom juniorskom prvenstvu u egipatskom Sharm El Sheiku, dok je najuspješnijim sportašem proglašen skakač s motkom Ivan Horvat koji je osvojio 2. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni. Osim toga Ivan je trenutno drugi na Svjetskoj i prvi na Europskoj juniorskoj rang listi u skoku s motkom, a nastupio je i kao najmlađi član hrvatske delegacije na OI London 2012.

U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagrada je pripala hrvatskoj juniorskoj stolnoteniskoj reprezentaciji u sastavu Lea Rakovac, Matea Jeger, Ivana Tubikanec i Ida Jazbec koja je osvojila 3. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Schwechatu. U muškoj konkurenciji nagradu ne dobila hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija (Marko Proleta, Tomislav Gabrić, Karlo Lebo, Jakov Mustapić, Lovro Demo, Dario Šarić, Mislav Brzoja, Dominik Mavra, Antonio Črnjević, Daniel Zovko, Marin Marić, Karlo Žganec) koja je na Europskom prvenstvu U18 u Litvi i Latviji osvojila zlatnu medalju.

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je judašica i aktualna europska kadetska prvakinja Brigita Matić, dok je isti naslov u konkurenciji sportaša pripao strijelcu Anti Krišti koji je bio drugi na Europskom juniorskom prvenstvu u disciplini pištolj 10m. dom hrvatskog sporta.

Sukladno Pravilniku Mateja Kunović i Ivan Horvat dobit će novčane nagrade u iznosu od 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto. Novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto.

Nagrada "Dražen Petrović" dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 9. rujna 2006., a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja HOO-a.

Nagrada "Dražen Petrović" dodijelit će se 10. rujna 2012. u 12 sati, u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.

(Hina) xsm xad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙