FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: U Zagreb doputovali hrvatski olimpijci

Autor: imli
ZAGREB, 13. kolovoza 2012. (Hina) - Hrvatski olimpijci danas su oko 14 sati avionom iz Londona sletjeli u Zračnu luku Zagreb. Među njima bili su zlatni vateroplisti, srebrni četverac na pariće, te osvajači brončanih medalja taekwondašica Lucija Zaninović i rukometaši. Olimpijce su na Plesu dočekali zlatna diskašica Sandra Perković i olimpijski pobjednik u trapu Giovanni Cernogoraz, koji su već ranije stigli u Hrvatsku.

Olimpijcima su se zahvalili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te predsjednik HOO Zlatko Mateša.

"Imam priviligiju da sam ministar kada ste otvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskih nastupa na OI. Prije odlaska na OI poželio sam da nam donesete malo sreće, a donijeli ste nam puno radosti", izjavio je ministar Jovanović.

U ime osvajača medalja riječi zahvale uputili su atletičarka Sandra Perković, strijelac Giovanni Cernogoraz, vaterpolist Samir Barač, veslač Martin Sinković, taekwondašica Lucija Zaninović i rukometaš Igor Vori.

U 15 sati u Banskim dvorima dobitnike odličja na Olimpijskim igrama u Londonu primit će predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Nakon toga, oko 16 sati, na središnjem zagrebačkom trgu organizirat će se doček svih hrvatskih olimpijaca, a u prigodnom programu nastupit će pjevači Ervin Baučić, Renata Sabljak, kvartet Gubec i orkestar Josipa Cvitanovića.

Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije Igre u povijesti hrvatskog olimpizma. Sa tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane medalje Hrvatska je zauzela 26. mjesto od 85 zemalja koje su na Igrama u Londonu osvojile medalje.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙