FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspoloženje talijanskih potrošača ponovo oslabilo u kolovozu

Autor: mkuz
RIM, 29. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Raspoloženje talijanskih potrošača ponovo se pogoršalo u kolovozu, nakon oporavka u prethodnom mjesecu, zbog zabrinutosti za gospodarske izglede i za obiteljske financije, pokazali su podaci objavljeni u srijedu.

Indeks povjerenja potrošača u Italiji pao je u kolovozu na 86 bodova, sa srpanjskih 86,5 bodova, objavio je talijanski statistički ured ISTAT. Objavljeni podaci u skladu su s prosječnom prognozom analitičara koje je anketirao Reuters.

Time se indeks u tekućem mjesecu ponovo spustio prema rekordno niskoj razini iz lipnja od 85,3 boda.

Iako su potrošači pesimistični glede gospodarskih izgleda i obiteljskih financija, blago je ojačao njihov optimizam u vezi s trenutnom gospodarskom situacijom.

Talijanski premijer Mario Monti u ovom je mjesecu kazao da je talijansko gospodarstvo, treće po veličini u eurozoni, u boljoj formi nego što je bilo prije godinu dana i da su građani svjesniji teškoća s kojima se ono suočava.

Italija je već godinu dana u recesiji, pokazali su podaci objavljeni u kolovozu. Bruto domaći proizvod pao je 0,7 posto u drugom tromjesečju u odnosu na prethodna tri mjeseca, te za 2,5 posto na godišnjoj razini.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙