FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija "Hvala Hrvatska"

Autor: ivuc
OSIJEK,28. kolovoza 2012.(Hina) - U prostorijama osječkoga Gradskog društva Crvenoga križa danas je otvorena izložba fotografija "Hvala Hrvatska" koju je organiziralo japansko Veleposlanstvo u Hrvatskoj u znak zahvale za pomoć poslanu Japanu nakon potresa koji je tu zemlju pogodio 11. ožujka prošle godine.

Fotografije prikazuju stanje neposredno nakon potresa i plimnoga vala, razorne posljedice te elementarne nepogode te vidljivi napredak u obnovi nakon godinu dana.

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Masaro Tsuji rekao je kako izložbom žele zahvaliti građanima i hrvatskoj vladi na brzoj reakciji u prikupljanju pomoći za stradale u velikom potresu i plimnome valu te osječkome Crvenom križu na organizaciji ljetovanja u svojem odmaralištu u Splitu za 25 učenika iz stradaloga japanskoga grada Sendaija.

Dodao je kako japansko Veleposlanstvo godinama uspješno surađuje s lokalnim zajednicama na tom području te je, prepoznavši važnost poslijeratne obnove, financiralo 14 projekata, poput razminiranja u blizini Tenje i Bilja te opremanja osnovnih škola u Baranji.

Ravnatelj osječkoga Crvenog križa Marko Đukić rekao je kako je pomoć pružena Japanu poslije te katastrofe bila izraz solidarnosti i suosjećanja hrvatskih građana s građanima prijateljskog Japana.

Podsjetio je da je Osijek, tijekom Domovinskog rata i nakon njega, "primao izraze solidarnosti" mnogih država, među kojima i znatnu pomoć iz Japana "u saniranju ratnih posljedica, posebice u razminiranju".

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙