FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki problemi pritisnuli dobit Credit Agricolea u drugom tromjesečju

Autor: vmom
PARIZ/ZAGREB, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Francuska banka Credit Agricole u utorak je izvijestila o slabijoj dobiti u drugom tromjesečju 2012. koja se dobrim dijelom pripisuje nastavljenim gubicima zbog izloženosti grčkim dugovima, prenose europski mediji.

Neto dobit u drugom je tromjesečju smanjena za 2,1 posto na godišnjoj razini i iznosila je 863 milijuna eura, stoji u danas objavljenim rezultatima poslovanja treće najveće francuske banke.

Pad dobiti posljedica je daljnjih 370 milijuna eura gubitaka povezanih s otpisom dugova u grčkoj banci Emporiki koju je Credit Agricole kupio 2006. godine, piše britanski BBC.

Također, slabija dobit proizlazi i iz otpisa u iznosu 427 milijuna eura povezanog s udjelom Credite Agricolea u drugoj najvećoj talijanskoj banci Intesi Sanpaolo, navodi se u bančinom priopćenju.

Predsjednica banke Jean-Marie Sander u izvješću o poslovnim rezultatima u drugom tromjesečju napominje da bančina dobit odražava otpornost francuske banke u znatno pogoršanim i neizvjesnim makrogospodarskim uvjetima u Europi.

Credite Agricole, poput druge dvije velike francuske banke BNP Paribas i Societe Generale, značajno smanjuje svoje aktivnosti u segmentu investicijskog bankarstva i rasprodaje imovinu, od zajmova do poslovnih ogranaka, u pokušaju da se ponovo preusmjeri na segment poslovanja s građanima.

U francuskom bankarskom divu pogođenom golemim otpisima grčkog duga posljednjih tromjesečja nadaju se da će pregovore o prodaji grčke banke Emporiki dovršiti u nekoliko tjedana, kazao je izvršni direktor banke Jean-Paul Chifflet.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙