FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašeni požari kod Perjasice i na području Pučišća-Povlja

Autor: nles
ZAGREB, 26. kolovoza 2012. (Hina) - Ugašeni su požari otvorenoga prostora kod Perjasice u Karlovačkoj županiji i na području Pučišća-Povlja na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar kod mjesta Perjasica ugašen je u 19 sati, a gasile su ga županijske vatrogasne snage i vatrogasci koji su upućeni na izvanrednu dislokaciju s područja grada Zagreba. Požarište je napustio helikopter koji je gasio požar, opožarena površina još nije procijenjena, a u tijeku je sanacija požarišta.

U 18 sati ugašen je požar na području Pučišća-Povlja koji su gasili lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač, a u kojemu su izgorjela tri hektara makije i niskog raslinja.

Požar otvorenoga prostora na području Milna-Lučice na otoku Braču lokaliziran je pak u 18 sati i organizirano je dežurstvo. Požarom je zahvaćeno oko šest hektara borove šume, gasili su ga lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač te zračne snage koje su napustile požarište.

Vatrogasne snage s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije i dalje gase požar otvorenoga prostora na području Svilaje (Ružić-Donji Baljci-Vrlika) u kojemu su opožareni trava, makija i nisko raslinje, a gasile su ga i zračne snage.

Na području Šibensko-kninske županije u tijeku je gašenje požara kod Jasenova u blizini autokampa koji sada gase zemaljske snage, a tijekom dana gasile su ga i zračne snage.

Zbog gašenja borove šume na područje Bilice-Lugovići (Šibenik) tijekom dana upućene su zračne snage. Zatvorene su autocesta A1 između čvorova Skradin i Vrpolje u oba smjera te državna autocesta Drniš - Šibenik, a na teren upućena je i Državna vatrogasna intervencijska postrojba.

Županijske vatrogasne snage i dalje gase požar u Zadarskoj županiji kod Kneževića iznad Radovina koji su danas gasila i dva kanadera i dva zračna traktora, dok su lokalizirani požari kod Privlake i Selina .

U tijeku je i gašenje požara otvorenoga prostora u Ličko-senjskoj županiji kod mjesta Kosinj. Požar je pod kontrolom, a u njegovu gašenju sudjeluju 126 vatrogasaca i 26 vozila Državne intervencijske postrojbe iz Splita, Šibenika i Zadra, javnih vatrogasnih postrojba Gospić i Plitivička jezera, dobrovoljnih vatrogasnih društva Pazarište i Perušić, Hrvatskih šuma - Šumarije Perušić, Crvenoga križa, Lovačkoga društva "Tetrijeb" i Parka prirode Velebit.

Opožareno je oko 500 hektara, a požar su danas gasile i zračne snage.

(Hina) xpp/xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙