FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još se gase požari u tri županije

Autor: nles
ZAGREB, 25. kolovoza 2012. (Hina) - U tijeku je gašenje požara u tri županije - dvaju požara na području Karlovačke županije, dvaju požara na području Ličko-senjske županije te požara na području Svilaje u Šibensko-kninskoj županiji koje sada gase lokalne vatrogasne snage, izvijestila je večeras Državna služba za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Tako se u Karlovačkoj županiji još gasi požar na području između Donje Perjasice i Kestenjka u kojemu je opožarena trava i nisko raslinje te požar otvorenoga prostora uz željezničku prugu na području Ličkih Jesenica koji gasi oko 25 vatrogasaca lokalnih vatrogasnih društva, a opožareno je oko pet hektara.

Zračne snage koje su gasile požar otvorenoga prostora na području Kosinja u Ličko-senjskoj županiji napustile su požarište, a požar i dalje gasi oko 70 vatrogasaca državnih intervencijskih postrojba (DIP) iz Zadra, Šibenika i Splita, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Gospić te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Karlobaga, Pazarišta, Otočca, Brinja, Vrhovina, Sinca, Perušića, kao i djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit.

U toj županiji oko 35 vatrogasaca gasi i požar otvorenoga prostora na području naselja Švica kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na površini od oko 40 hektara koji su također tijekom dana gasile zračne snage.

Zračne snage napustile su i požarište otvorenoga prostora na području Svilaje u Šibensko-kninskoj županiji gdje je opožarena trava, nisko raslinje i mješovita šuma.

Lokalizirana su tri požara otvorenoga tipa na području Istarske županije koje su tijekom dana gasili vatrogasci uz pomoć četiri kanadera. U požaru otvorenoga prostora na području Baderne u blizini Poreča opožareno je oko 150 hektara trave, niskoga raslinja i crnogorice, u požaru na području Galižana-Fažana opožareno je oko 100 hektara trave, niskoga raslinja i crnogorice, a u požaru na području Pariži u blizini Sv. Petra u Šumi oko pet hektara trave, niskoga raslinja i crnogorice.

Ugašena su dva požara na području Splitsko-dalmatinske županije - na području Sadina blizu Kaštela kojim je zahvaćena trava i nisko raslinje te požar otvorenoga prostora na području Prugova gdje su opožarena četiri hektara trave i niskoga raslinja, a lokaliziran je požar otvorenoga prostora na području Dicmo-Stuble u kojemu je opožareno oko 40 hektara hrastova šume, smreke i trave i u tijeku je sanacija požarišta.

(Hina) xpp/xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙