FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakuševčani ustrajni u prosvjedu

Autor: lbak
ZAGREB, 22. kolovoza 2012. (Hina) - Nakon jutrošnje blokade ulaza na zagrebačko odlagalište otpada Jakuševac oko 70 kamiona za odvoz smeća Gradske čistoće i dalje stoji parkirano uz odlagalište, a Jakuševčani ustraju na rješenju problema odlaganja otpada i ne žele osloboditi ulaz na odlagalište.

Okupljeni Jakuševčani poručuju da se "ne miču ni mrtvi" te da će i dalje prosvjedovati dok se ne pronađe rješenje problema.

"Naš prvi i osnovni zahtjev je da se smetlište makne, a ako se nema gdje maknuti zašto se ne žele dogovoriti s nama? Zašto sve traje i traje?", pita se jedan od prosvjednika, Darko Furić, dodavši da su svi rokovi probijeni te su stoga blokirali ulaz u odlagalište.

U ime gradonačenika Milana Bandića poslijepodne ih je posjetio zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Željko Horvat istaknuvši da se problem odlagališta ne može rješiti preko noći jer zakonski propisi to ne dopuštaju te podsjetio da je gradski proračun za svaku godinu planirao oko 13 milijuna kuna svojevrsnog obeštećenja, odnosno eko-rentu.

"Renta nije osnovni problem, nego zatvaranje Jakuševca i nalaženje novog prostora za zbrinjavanje otpada. To se mora i već se moralo učiniti", rekao je dodavši da gradonačelnik i Gradska skupština nisu to mogli realizirati, unatoč prijedlogu gradonačelnika, jer sadašnji zakonski propisi to ne dopuštaju.

"Problem je nadgradnja u propisima koju mi u Gradskoj upravi ne možemo preskočiti", rekao je Horvat napomenuvši da će se zajednički sastanak (zbor građana) s gradonačelnikom, predstavnicima Gradske skupštine i resornim ministrom biti 31. kolovoza.

(Hina) xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙