FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski susret za mir u Sarajevu od 9. do 11. rujna

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. kolovoza 2012.(Hina) - Tradicionalni svjetski susret za mir kojega organizira zajednica sv. Egidija ove će se godine održati u Sarajevu a očekuje se kako će od 9. do 11. rujna glavni grad Bosne i Hercegovine tim povodom pohoditi stotinjak vjerskih poglavara te osoba iz političkog i kulturnog života iz više od šeszdeset država, objavila je u srijedu Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Kao domaćin susreta kojega su suorganizatori Islamska zajednica u BiH, Srpska pravoslavna crkva, Vrhbosanska nadbiskupija te Židovska zajednica BiH, Sarajevo bi trebalo predstavljati grad mira i suživota, simbola Europe i cijelog svijeta, a ovo bi ujedno trebao biti i najveći događaj religijskog i političkog dijaloga od nedavnog rata.

Rječ je o susretu kojega zajednica sv. Egidija organizira na tragu duha Asiza već punih 25 godina, a ugostili su ga mnogi europski gradovi te Washington.

Ovogodišnji međureligijski susret s temom "Naša je budućnost živjeti zajedno" želi pridonijeti izgradnji ozračja povjerenja i poštovanja u cijelom susjedstvu. Ujedno to će biti prilika podsjetiti se i na riječi koje je prije petnaest godina za povijesnog posjeta Sarajevu, 12. travnja 1997. godine, izrekao papa Ivan Pavao II., zaželjevši da više nikada ne bude rata, mržnje i nesnošljivosti, prenosi KTA.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙