FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pozitivno trgovanje

Autor: scvi
NEW YORK, 21. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na rast cijena dionica danas na Wall Steetu na krilima optimizma investitora da će čelnici eurozone na ovotjednim sastancima postići napredak po pitanju rješavanja dužničke krize.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati je bio na dobitku 26 bodova, a tehnološki Nasdaq 8,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Luksemburški premijer Jean Claude Trichet, čelnik eurozone, sutra će posjetiti Atenu i razgovarati s grčkim premijerom Antonisom Samarasom o dvogodišnjem produljenju programa fiskalne prilagodbe te zemlje.

Nadalje, u četvrtak se sastaju francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel u Berlinu.

U većem fokusu investitora mogla bi se danas naći dionica Facebooka, nakon što se doznalo da je direktor te kompanije Peter Thiel prodao otprilike 400 milijuna dolara vrijedne dionice te internet kompanije prošloga tjedna, odnosno većinu svojeg udjela u njoj.

Nove smjernice investitorima će dati i podaci o prodaji kuća u SAD-u i narudžbama trajnih dobara u srpnju.

Na europskim burzama cijene dionica danas su ojačale, poduprte očekivanjima da će Europska središnja banka novim mjerama u rujnu sniziti troškove zaduživanja posrnulim zemljama članicama eurozone. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,32 i 0,64 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙