FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treninzi nenasilne komunikacije i društvenog aktivizma mladih u Crikvenici

Autor: vlar
ZAGREB/CRIKVENICA, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Pedeset i šest osoba koje rade s mladima usavršavat će se od 26. kolovoza do 3. rujna u Crikvenici vještinama nenasilne komunikacije te poticanja društvenog aktivizma mladih u europskim zemljama, a u sklopu dvaju projekata koje podupire Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Udruga Forum za slobodu odgoja dobio je od Europske unije potporu za projekte "Nenasilna komunikacija II – ključ uspjeha u radu s mladima" te "Aktivnost i vidljivost – put za učinkovitu ulogu mladih u lokalnim zajednicama", ukupne vrijednosti preko 300 tisuća kuna. Polaznici, većinom mladi do 30 godina iz 16 europskih zemalja, trebali bi tijekom osmodnevnog treninga steći nova znanja i vještine koji će unaprijediti njihov rad.

U nenasilnoj komunikaciji u radu s mladima usavršavat će se 30 sudionika iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Latvije, Poljske, Turske, Bugarske i Malte.

Projekt "Aktivnost i vidljivost – put za učinkovitu ulogu mladih u lokalnim zajednicama" okupit će 26 osoba koje rade s mladima iz deset europskih zemalja s ciljem unaprjeđivanja vještina interpersonalne, intrapersonalne i javne komunikacije, primjenjivih u radu s mladima.

Na treningu će sudionici uvježbavati i steći nova znanja i vještine iz područja medija, odnosa s javnošću i aktivizma. Upoznat će se i s vještinama poticanja mladih na aktivan građanski angažman, kroz organizaciju konkretnih akcija u svojim lokalnim zajednicama. Samim time, osobe koje rade s mladima moći će svoja znanja prenijeti na mlade i na taj način će i mladi postati inicijatori društvenih promjena u svojim lokalnim zajednicama, ističu u Forumu za slobodu odgoja.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙