FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpske izbjegličke udruge kritiziraju Pupovca

Autor: tman
BEOGRAD, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Dvije srpske izbjegličke udruge oštro su kritizirale saborskog zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca u povodu njegove prepirke s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, tvrdeći da Pupovac nije učinio gotovo ništa u rješavanju izbjegličkih problema.

Kako prenosi srbijanski tisak, Koalicija udruga izbjeglica i Udruga izbjeglica iz Hrvatske "Pravda" oštro su kritizirale Pupovca, reagirajući na aktualnu medijsku polemiku između Pupovca i Josipovića. Koalicija tvrdi da Pupovac "nije učinio gotovo ništa" da se rješe izbjeglički problemi, iako je njegova stranka tijekom posljednjih osam godina sudjelovala u hrvatskoj vladi ili ju je podržavala,.

Izbjeglice podsjećaju da su Pupovac i SDSS, čiji je on potpredsjednik, odbili podržati peticiju izbjeglih Srba iz Hrvatske i pokrenuti dijalog s hrvatskom vladom o pravima izbjeglica.

Pupovac i SDSS su, tvrdi Koalicija, za vrijeme vladavine HDZ-a podržali usvajanje niza diskriminatorskih zakona za Srbe.

Udruga "Pravda" u priopćenju se otvoreno stavilo na stranu Josipovića u njegovu sukobu s Pupovcem.

"Pravda" je optužila Pupovca da je "etnobiznismen" i zauzela se da se istraži njegova imovina od prije 20 godina i sada. "Nije potrebno apostrofirati da je Milorad Pupovac svakako najomraženiji lik svakog srpskog izbjeglice", tvrdi ta udruga.

(Hina) xtman yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙