FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pojačan promet u smjeru unutrašnjosti

Autor: tdel
ZAGREB, 18. kolovoza 2012. (Hina) - Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske obale i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A7 granični prijelaz Rupa-čvor Diračje, u smjeru Slovenije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 17,25 sati..

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je duga oko 4 km, a u smjeru mora zastoja nema. Kod naplatnih postaja Trakošćan na autocesti A2 Zagreb- Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je također duga oko 4 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina.

Zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se djelom proteže i na Istarski ipsilon je duga oko 3 km. Kod naplatnih postaja Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km, a u smjeru graničnog prijelaza Rupa je duga oko 3,5 km.

Zbog požara kod Trogira zatvorena je županijska cesta županijska cesta (spoj sa autocestom A1) i Jadranska magistrala ( D8) kod mjesta Plano. Na Jadranskoj magistrali (D8) vozi se otežano jednim trakom između graničnog prijelaza Bistrina i mjesta Zaton Doli, zbog teretnog vozila u kvaru.

Na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta (D1) zbog odrona vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom, a povremeno dolazi do stvaranja kolona.

Na graničnim prijelazima putnički je promet pojačan u oba smjera na prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Plovanija, Rupa, Kaštel, Bregana i Macelj. Ulazak je pojačan na graničnim prijelazima Mali Prolog, Metković i Slavonski Brod, a izlazak na Pasjaku gdje je kolona 4 km, a čeka se oko sat vremena.

U trajektnom prometu pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Zbog održavanja plivačkog maratona, katamaran iz Splita prema Visu danas će isploviti u 19 sati umjesto u 18 sati.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙