FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Baranji puštena u promet nova županijska cesta

Autor: ivuc
OSIJEK,16. 08 2012.(Hina) - Kod Banovog Brda u Baranji danas je puštena u promet županijska cesta 4037 duga gotovo 3 kilometra, čiju je izgradnju s 9,5 milijuna kuna, u cijelosti financirala Osječko-baranjska županija.

Izgradnja ceste započela je u studenom 2010, radove je izvela osječka tvrtke Gravia, a otvorenje te prometnice značajno će skratiti put između baranjskih općina Draž i Kneževi Vinogradi.

Župan Vladimir Šišljagić kazao je na otvorenju kako su stanovnici pojedinih mjesta iz ovih općina ranije morali koristiti okolne pravce, duljine oko 20 kilometara, pa je izradnja ove ceste bila jedan od priroriteta ove Županije.

Dodao je kako je izgradnja te prometnice dio stvaranja preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma, posebice malih poljoprivredno-turističkih gospodarstva koja u ovome dijelu Baranje nude brojne turističke usluge te izrazio nadu da će, zbog skraćivanja puta, pojeftiniti i učeničke prijevozne karte.

Napomenuo je kako se očekuje da će u jesen u cijelosti biti završena i luka u Batini.

Načelnik općine Draž Stipan Šašlin smatra kako će se obnovom prometne infrastrukture lakše privući potencijalni ulagači, a saborski zastupnik i načelnik općine Kneževi Vinogradi Deneš Šoja ocjenjuje kako je riječ o vrijednom projektu, koji će poboljšati prometnu povezanost sjevernog i južnog dijela Baranje, a time i kvalitetu života na tome području.

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙