FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA2268 "Vipnet povećao prihod ..."

Autor: scvi
ZAGREB, 16. kolovoza 2012. (Hina) - Poštovani korisnici molimo da u vijesti broj HNA2268, emitiranoj pod naslovom "Vipnet povećao prihod i operativnu dobit" unesete ispravak u prvu rečenicu nakon leada, koja počinje s "Prvu polovinu godine...", a završava "...navodi se u priopćenju.

Ispravak vijesti HNA2268

Vipnet povećao prihod i operativnu dobit

ZAGREB, 16. kolovoza 2012. (Hina) - Poštovani korisnici molimo da u vijesti broj HNA2268, emitiranoj pod naslovom "Vipnet povećao prihod i operativnu dobit" unesete ispravak u prvu rečenicu nakon leada, koja počinje s "Prvu polovinu godine...", a završava "...navodi se u priopćenju.

Iz Vipneta je naknadno stigao ispravak te rečenice, pa ona sada glasi:

"Prvu polovinu 2012. godine karakterizirale su nepovoljne makroekonomske prilike koje su negativno utjecale i na hrvatsko telekomunikacijsko tržište, pogotovo u segmentu mobilnih komunikacija, koji se smanjio u vrijednosti te po broju korisnika u odnosu na odgovarajuće razdoblje 2011.", navodi se u priopćenju.

Ispravljenu vijest u cjelosti prenosimo:

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet ostvarila je u prvoj polovini ove godine porast prihoda za 1,9 posto i konsolidirane operativne dobiti za 16,8 posto, a povećala je i investicije za 72,8 posto, objavljeno je danas iz te tvrtke.

Prvu polovinu 2012. godine karakterizirale su nepovoljne makroekonomske prilike koje su negativno utjecale i na hrvatsko telekomunikacijsko tržište, pogotovo u segmentu mobilnih komunikacija, koji se smanjio u vrijednosti te po broju korisnika u odnosu na odgovarajuće razdoblje 2011., navodi se u priopćenju.

Unatoč tome, potpomognut pozitivnim doprinosom usluga fiksne telefonije, Vipnet je ostvario porast prihoda za 1,9 posto, na 194,3 milijuna eura.

Konsolidirana EBITDA povećana je u tome razdoblju 16,8 posto na 60,8 milijuna eura, što je rezultat povećanih prihoda, integracije B.net-a i smanjenih materijalnih troškova, navodi se u današnjem priopćenju.

Vipnet je u prvi šest mjeseci uložio ukupno 30,1 milijuna eura u tehnologiju i izgradnju energetski učinkovitog poslovnog objekta na Žitnjaku, što je 72,8 posto više nego u istom razdoblju lani.

„Širenje poslovanja i velike investicije u razvoj kompanije donijele su nam pozitivne rezultate u vrlo izazovnim okolnostima. Posebno sam zadovoljan rastom broja mobilnih i fiksnih pretplatnika te sve većim brojem kompanija koje prepoznaju prednosti naših integriranih telekomunikacijskih rješenja“, kaže Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipnet-a.

Broj korisnika u Vipnetovoj mobilnoj mreži u odnosu na prvu polovicu 2011. smanjen je za 3 posto, te iznosi gotovo 2 milijuna korisnika, što je u skladu sa smanjenjem ukupnog broja mobilnih korisnika na hrvatskom tržištu u recesijskim okolnostima.

Istovremeno, broj pretplatnika mobilne telefonije povećan je za 7,3 posto, dok je broj korisnika bežičnog broadbanda povećan za 9,5 posto, navodi se između ostaloga u priopćenju Vipneta.

Uredništvo Hine

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙