FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 16. kolovoza

Autor: dsta
ZAGREB, 15. kolovoza 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 16. kolovoza.

POREČ - Ministar turizma Veljko Ostojić susrest će se s gradonačelnikom Grada Poreča Edijem Štifanićem i predstavnicima turističkog gospodarstva tog područja - Lukšić Grupe, Plave lagune i Riviera Adrije te će obići Hotel Laguna Parentium (u 11,45 sati u hotelu Laguna Parentium predviđene su izjave za medije). Održat će i sastanak s gradonačelnikom Novigrada Anteom Milosom i predstavnicima hotela Laguna Novigrad (oko 13,45 sati predviđene su izjave za medije u autokampu Sirena).

KRK - Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, nezadovoljni otezanjem isplate zaostalih plaća najavili su jednosatni skup upozorenja u četvrtak, 16. kolovoza, u 14 sati na Krčkom mostu, a od najavljenog skupa će odustati samo ako im se isplate plaće. Nadzorni odbor Diokija u utorak je dao suglasnost na predugovor o prodaji Caliskanu Adriaoila, tvrtke kćeri iz Dioki Grupe, što je jedan od uvjeta realizaciji jamstva Vlade od pet milijuna eura toj turskoj kompaniji, iz čega bi se isplatile zaostale plaće radnicima Diokija i Dina Petrokemije. Predsjednik NO-a Diokija Zdravko Rumenović u utorak je rekao da bi plaće mogle biti isplaćene do kraja sljedećeg tjedna. Dopredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević tada je pak kazao kako odluka NO-a Diokija nema utjecaja na najavljeni prosvjed radnika omišaljske tvrtke (14,00 sati, Krčki most).

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj u drugom su tromjesečju ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje porasle za 1,4 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U odnosu na drugo prošlogodišnje tromjesečje najviše su, za 32,4 posto, porasle cijene povrća. Prosječne cijene svinja porasle su za 11,8 posto, goveda 9,4 posto, industrijskog bilja 8,1 posto itd. Niže nego u drugom tromjesečju prošle godine, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine bile su cijene žitarica, za 13,2 posto, cvijeća i sadnica 10,1 posto, mlijeka 3,1 posto itd. Cijene dobara i usluga za tekuću uporabu u poljoprivrednoj proizvodnji u drugom su tromjesečju na godišnjoj razini porasle za 3,7 posto. Pritom su najviše povećane cijene energije i maziva, za 12,4 posto te sjemena i sadnog materijala, za 9,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙