FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: vrlo mirno na kraju tjedna

Autor: scvi
ZAGREB, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi i danas trgovanje protječe vrlo mirno, uz nizak promet i stagnaciju Crobexa, a jedina s milijunskim prometom zasad je dionica HT-a.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,28 posto, na 1.688 bodova, a Crobex10 0,27 posto, na 919 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,97 milijuna kuna, što je otprilike 200.000 kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Gotovo da i nema prometa na domaćoj burzi, a ni Crobexi ne bilježe znatnije promjene. Slično je i na europskim burzama, trgovanje je vrlo mirno, jer investitori nemaju jasnih smjernica“, kaže Lav Bernfest, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Nešto više na domaćem tržištu trguje se tek dionicom HT-a, kojom je ostvareno 2,25 milijuna kuna prometa, a cijena joj se spustila 0,49 posto, na 206 kuna.

Promet ni jednom drugom dionicom nije do podneva premašio 100.000 kuna.

U inače vrlo mirnom trgovanju, od većih cjenovnih oscilacija, po dobitku od 2,97 posto ističe se dionica Belja, a po gubitku od 2,22 posto dionica Kraša.

Cijene dionica na europskim burzama danas su pale, nakon 5-dnevnog pozitivnog niza, jer znatno slabiji od očekivanja podaci o kineskoj vanjskotrgovinskoj razmjerni ne opravdavaju trenutne razine najvažnijih burzovnih indeksa. Londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu su između 0,17 i 0,78 posto.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙