FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janšina stranka upozorava na pad plaća i mirovina

Autor: lfia
LJUBLJANA, 8. kolovoza 2012.(Hina) - Stranka slovenskog premijera Janeza Janše upozorila je u srijedu na posljedice koje bi Sloveniju pogodile ako sama ne provede politiku štednje i reformi i ne dokapitalizira banke, zbog čega joj prijeti daljnje snižavanje kreditnog rejtinga.

Ako oporbene stranke i sindikati i dalje budu blokirali unošenje zlatnog fiskalnog pravila u ustav, te druge potrebne mjere za izlazak iz krize, onda bi došla u situaciju da mora zatražiti pomoć Europske komisije, što znači da bi joj uvjeti za izlazak iz krize postali još teži, navela je stranka u prilogu na svojim web-stranicama.

"Prevedeno na razumljiv jezik, to bi značilo sniženje plaća i mirovina za najmanje 20 posto, ukidanje brojnih socijalnih potpora i obiteljskih dodataka, a sada ih prima više od 800.000 ljudi", navodi se u prilogu u kojem Slovenska demokratska stranka tvrdi da promjene i restrukturiranje priječe lijeve političke elite kojima nije stalo do dobrobiti države jer brane stečene pozicije i privilegije.

Isto tako, u slučaju da bude prisiljena zatražiti pomoć EU-a, Slovenija bi bila prisiljena odmah provesti reformu tržišta rada, produžiti radno vrijeme i izvesti niz drugih nepopularnih mjera, navodi Slovenska demokratska stranka (SDS) čiji je predsjendik Janez Janša. Kao upozorenje što se može dogoditi državi koja sama ne može riješiti probleme, pa je prisiljena zatražiti pomoć, stranka je na svojim web-stranicama u srijedu također kao "upozorenje" objavila dokument o aranžmanu koji je krajem lipnja s kreditorima i Europskom komisijom potpisala Španjolska kako bi mogla dobiti očekivanih 100 milijardi eura pomoći za dokapitalizaciju nekih svojih banaka u teškoćama, s točnim datumima kad treba provesti koje mjere u restrukturiranju bankarskog sistema, te mjere restrukturiranja potrošnje države.

(Hina) xfl ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙