FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: Lucija u srijedu, Ana u četvrtak

Autor: rsal
LONDON, 7. kolovoza 2012.(Hina) - Hrvatske olimpijske predstavnice u taekwondu sestre Lucija i Ana Zaninović saznale su prve protivnice na OI u Londonu.

Lucija Zaninović će svoju prvu olimpijsku borbu u kategoriji do 49 kilograma imati u srijedu u 11 sati po hrvatskome vremenu protiv Južnokorejanke Seulki Kang koja na Igrama nastupa za Srednjoafričku Republiku. Ako Lucija, kao peta nositeljica, prođe prvu prepreku u četvrtfinalu je čeka borba s četvrtom nositeljicom Marokankom Saanaom Atabrour ili Argentinkom Malvinom Lopez Rodriguez.

Lucijina sestra Ana nastupa u četvrtak, također kao peta nositeljica kategorije do 57 kilograma i to protiv Japanke Mayu Hamade. Ana je Hamadu pobijedila na olimpijskim kvalifikacijama ove godine, iako se borila sa slomljenom šakom. Ako svlada Hamadu, u četvrtfinalu bi se Ana borila s boljom iz dvoboja Britanke Jade Jones i Srpkinje Dragane Gladović.

Lucija Zaninović dvostruka europska prvakinja, dok je Ana svjetska prvakinja iz 2011. i europska doprvakinja. Svi ti uspjesi splitskih blizanki ipak nisu posve relevantni za Olimpijske igre, na kojima su spojene čak i po tri kategorije u jednu. Tako se Anina prva protivnica Hamadu morala nadebljati čak tri kilograma, jedući i šest obroka dnevno.

(Hina) xrš yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙