FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton u Malaviju, jednoj od najsiromašnijih država Afrike

Autor: rtom
LILONGWE, 5. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Hillary Clinton u nedjelju je posjetila Malavi, kao prva šefica američke diplomacije koja je posjetila tu zemlju, jednu od najsiromašnijih u Africi gdje je razgovarala s predsjednicom Joyce Banda.

Po dolasku u zračnu luku u glavnome gradu Lilongwe, Clinton se sastala s predsjednicom Bandom, koja je postala druga žena predsjednica neke afričke zemlje nakon Liberijke Ellen Johnson Sirleaf.

"Mi smo odavna borci za prava žena i djece i iščekivala sam dan kada ćemo se sastati", rekla je Banda državnoj tajnici.

Hillary Clinton doputovala je u Malavi iz Kenije u sklopu jedanaestodnevne afričke turneje koju je počela prošli tjedan posjetom Senegalu. Nakon Malavija Clinton treba u nedjelju stići u Južnu Afriku.

Banda, koja je predsjedničku dužnost preuzela u travnhu, ubrzo je poduzela korake kako bi za svoju zemlju obnovila pomoć iz inozemstva. Ta je pomoć bila obustavljena zbog kršenja ljudskih prava dok je vladao njezin prethodnik Bingu wa Mutharika.

Sjedinjene Države najavile su u lipnju da će obnoviti pomoć za energetski sektor Malavija u visini od 350 milijuna dolara.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙