FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za nedjelju, 5. kolovoza

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 5. kolovoza 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za nedjelju, 5. kolovoza koje ćemo popratiti fotografijama

KNIN - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 17. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluje obilježit će se u Kninu u nazočnosti

državnog vrha. Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović te potpredsjednik i obnašatelj dužnosti Hrvatskog sabora Josip Leko prisustvovati će svečanom podizanju zastave Republike Hrvatske na Kninskoj tvrđavi (9,30 sati). Središnja svečanost, na kojoj će se najviši državni dužnosnici te gradonačelnica Knina Josipa Rimac obratiti nazočnima održat će se kod spomenika Hrvatske pobjede (10,50 sati). Svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i brojni članovi Vlade, potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak i brojni saborski zastupnici. Uoči središnje svečanosti organizirat će se mimohod Oružanih snaga RH, policije i braniteljskih udruga, a nakon nje će visoki državni dužnosnici obići štandove braniteljskih zadruga.

SINJ - Trčanjem alke završavaju trodnevne 297. alkarske svečanosti. Za slavodobitnika ovogodišnje Alke natjecat će se 16 kopljanika, umjesto njih 17 kako je prvotno odredio alkarski vojvoda Ante Vučić, budući da alkar Mladen Vučković neće trčati iz osobnih razloga. Završnoj utrci nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović, Vlade Zoran Milanović i potpredsjednik i obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko te brojni visoki dužnosnici i gosti. Alka se trči u spomen na pobjedu naroda Cetinske krajine nad turskom vojskom 1715. Smatra se da se počela izvoditi u drugom desetljeću 18. stoljeća. Datum održavanja se mijenjao, a sada se trči prve nedjelje u kolovozu (16,30 sati).

ZADAR - Utakmica 3. kola Prve HNL: Zadar - Hajduk (19 sati, stadion Stanovi).

LONDON - Deveti dan natjecanja na 30. olimpijskim igrama u Londonu.

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙