FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR nezadovoljan odgovorom ministra Matića

Autor: dpos
KOPRIVNICA, 3. kolovoza 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas nezadovoljstvo odgovorom ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića, koji je, kako navode, odbio njihov prijedlog da se na glavnoj svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu pročitaju imena 174 branitelja poginula u vojno-redarstvenoj akciji Oluji.

UBIUDR u priopćenju tvrdi kako im je ministar odgovorio da je to zbog "tehničkih razloga" nemoguće učiniti jer je već gotov protokol.

"Ako je to uistinu tako, a nemamo razlog ne vjerovati tom visokom državnom dužnosniku, onda ga molimo da nam hitno dostavi popis svih poginulih u Oluji, a mi ćemo, hrvatski branitelji, toga dana, najvećeg blagdana u Hrvata, izvan protokola, mirno i dostojanstveno pročitati njihova imena i svima se odreda duboko pokloniti i zahvaliti za njihovu neizmjernu žrtvu", ističe UBIUDR.

Kao uzor navode Amerikance, koji svake godine čitaju 2751 ime poginulih u terorističkom napadu Al-Kaide na nebodere u New Yorku. "Onda to vjerojatno možemo i mi 17 godina nakon Oluje, vojno-redarstvene akcije koja je označila i završetak hrvatskoga Domovinskoga rata i zaustavljanje brojnih krvoprolića", stoji u priopćenju.

"Svatko od 174 poginula u Oluji ima svoje ime i prezime i nije nikakav broj pa 'tehnički razlozi' ne mogu biti smetnja čitanju njihovih junačkih imena", nego je posrijedi možda nešto drugo, dodaje se u priopćenju.

(Hina) pp/xibob yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙