FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: najmanje 17 mrtvih u napadima diljem zemlje

Autor: vrad
BAGDAD, 2. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Najmanje 17 osoba, među kojima i četiri člana jedne obitelji, izgubilo je život u četvrtak u u Iraku, po novim podacima sigurnosnih i medicinskih izvora.

Nepoznate osobe napale su dom turkmenske obitelji u Kirkuku i ubile bračni par i njihove dvije kćeri ubodima noža, dodaju izvori. Trupla roditelja ležala su u jednoj prostoriji, a kćeri u drugoj, oba prekrivena krvlju, izvijestio je novinar agencije France Presse na mjestu događaja. Policijski izvor je rekao da ništa iz kuće nije ukradeno i da je zločin najvjerojatnije čin osvete.

Četvorica policajaca ustrijeljena su također u Kirkuku, a tri pripadnika milicije Sahve koja se bori protiv al Kaide poginula su u eksploziji bombe blizu Balada, isto sjeverno od prijestolnice.

U Bagdadu su u eksploziji autobombe u Huseiniji smrtno stradale tri osobe, rekao je čelnik ministarstva unutarnjih poslova, dodajući da su gnjevni stanovnici zatim napali policajce i zapalili njihova vozila.

Naoružane osobe napale su cestovnu blokadu blizu policijske postaje sjeveroistočno od Samare i pritom ubile policajca i pripadnika Sahve, rekli su policijski načelnik i medicinski izvor u bolnici u Samari.

Ta su osobe napale i kontrolnu točku blizu Dudžajla, isto sjeverno od Bagdada, ubivši jednog vojnika i otevši četvoricu.

U srpnju je u Iraku zabilježeno 325 žrtava, što je najveći broj u zadnje gotovo dvije godine.

Premda je nasilje znatno oslabilo u odnosu na krvave godine 2006. i 2007., ono je i dalje prisutno u Iraku, a nerijetko je povezano sa snažnim napetostima među vjerskim zajednicama.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙